Ayurveda Rotterdam

De gezondheid is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Omdat de gezondheid zo belangrijk is geworden zijn de mensen steeds vaker opzoek naar alternatieven die ervoor zorgen dat mensen beter kunnen leven. Van beter eten tot mediteren, of zelfs urenlang in de sportschool zitten omdat ze denken dat ze dan een gezonder leven zullen leiden. Er zijn ook verschillende manieren waar de voeding het meest van belang is. Dit heeft te maken met de voedingsstoffen die men gebruikt om ervoor te zorgen dat zij de juiste middelen binnenkrijgen en een gezonde levensstijl hanteren.

 

Inzoomen op de levensstijl

Om even in te zoomen op een levensstijl dat eveneens wordt gezien als geneeswijze gaan we het hebben over Ayurveda. Ayurveda is een geneeswijze die zijn traditie kent uit het Indiase subcontinent. Vroeger was het een modulaire geneeswijze, op dit moment wordt het gezien als alternatieve geneeswijze. Het is een discipline van de upaveda en dat kan gezien worden als extra kennis. Terug in de tijd zijn er vele legenden geweest die ayurveda toeschrijven. In de praktijken binnen Ayurveda wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van geneesmiddelen met een basis van kruiden en mineralen. Ook worden er met deze geneeswijze dierlijke producten gebruikt zoals boter, yoghurt en melk. Tijdens deze middelen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat nou echt gezond is.

Binnen de ayurveda is een persoon in evenwicht als de huidige tri doshas gelijk staat aan de geboorteconstitutie. Volgends de ayurveda is ieder mens verschillend met een ander tri doshas en geboorteconstitutie. Het evenwicht is een kwestie van aanleg maar wordt ook beïnvloed door het jaargetijde.

 

Ayurveda

De ayurveda stelt dat alle enegrie die in de geest en het lichaam zitten drie karakteristieken heeft. Dit worden dus ook wel de tri doshas genoemd. De karakteristieken kunnen gezien worden als onze passies, kosmische energie en seizoensbewegingen. De ayurveda geneeswijze stelt in dat elk wezen op aarde een unieke en volmaakte verdeling heeft van de energie rondom de karakteristieken.

De ayurveda praktijken worden nu in Rotterdam gegeven, in Rotterdam is er veel ruimte voor multiculturele samenleving waardoor het makkelijk is om in Rotterdam een praktijk te openen. Ben jij dus op zoek naar een alternatieve geneeswijze en wil je ayurveda een kans geven? Dan is het nu je kans om naar Rotterdam te gaan en daar te starten met de geneeswijze volgens ayurveda. Een wijze die eeuwenoud is en een rijke geschiedenis heeft. Het is in ieder geval het proberen waard.

Kijk voor meer informatie eens bij Shaktiprana