Als we het hebben over mondhygiëne dan hebben we het over meer dan alleen het twee keer per dag poetsen van de tanden. Het is bovendien meer dan de halfjaarlijkse controle bij de tandarts. Wie wil weten wat mondhygiëne echt inhoudt die gaat naar Mondhygiënist Rotterdam. Daar weten ze wel wat de beste wijze van mondhygiëne is.

Voornamelijk preventief en gericht op mondverzorging

Behalve naar de tandarts gaan steeds meer mensen ook periodiek naar de mondhygiënist. Dit doen ze dus ter ondersteuning van de eigen toegepaste gebitshygiëne en als aanvulling op het bezoek aan de tandarts. Bij Mondhygiëne Rotterdam richt men zich hoofdzakelijk op preventie en mondverzorging. Doel: gaatjes en tandvleesaandoeningen zien te voorkomen en die te verhelpen uiteraard.

De beste voorlichting over het onderhoud van je gebit en tandvlees aandoeningen

Een bezoek aan Mondhygiënist Rotterdam betekent dat je de beste voorlichting krijgt over het onderhoud van je gebit, info over tandvleesaandoeningen en bepaalde eetgewoonten. Ook wordt tandplak verwijderd, net als tandsteen en aanslag. Ook wordt de algehele staat van je tandvlees goed in beeld gebracht

 

Mondhygiënist Rotterdam

Ook het polijsten van vullingen is onderdeel van het brede takenpakket

Wat Mondhygiënist Rotterdam zeker ook doet is het aanbrengen van fluoride, zoals ook het sealen van tanden en kiezen tot de werkzaamheden behoort. Sealen is een techniek die gaatjes moet zien te voorkomen en groefjes en putjes in de tanden kunnen op deze wijze worden opgevuld met een frissuurlak. Ook het polijsten van vullingen is een onderdeel van het vak dat in Rotterdam tot in de finesses beheerst wordt.

Zo voorkom je tandbederf net als tandvleesaandoeningen

Mondhygiënist Rotterdam reinigt worteloppervlakken de zich onder het tandvlees bevinden. In Rotterdam worden bovendien gebitsafdrukken gemaakt. In opdracht van de tandarts worden gaatjes behandeld en ook al in opdracht van de tandarts mag men bij Mondhygiënist Rotterdam lokale verdoving plaatsen. Dit geldt ook voor het maken van röntgenfoto’s. Je kunt anno 2019 overigens rechtstreeks bij de mondhygiënist in Rotterdam terecht, voor als mondverzorging je ernst is en je op alle mogelijke manieren tandbederf wilt zien te voorkomen, net als tandvleesaandoeningen.

Ondanks de hectiek van alledag vinden mensen nog wel steeds de tijd om een bezoek aan de tandarts te brengen. Sterker nog; dat halfjaarlijkse bezoek wordt anno 2019 gecombineerd met een bezoek aan Mondhygiënist Rotterdam. Daarmee geven mensen aan echt waarde te hechten aan de conditie van het gebit en het tandvlees.

Meer informatie vind jij bij Mondzorg Tjalklaan