Spirituele kaarsen

Met spirituele kaarsen en kaarsenmagie kun je zorgen dat er positieve energie vrijkomt. Brand je gewone kaarsen in je huis, dan wordt de afgegeven energie niet gebruikt. Bij spirituele kaarsen is dit wel het geval. Om de spirituele kaarsen maximaal te gebruiken houd je rekening met onder meer de kleur van de kaars en de dag waarop je de kaars aansteekt. Op die manier kan de energie duidelijk gemaakt worden op welk vlak het het meest gewenst is.

Raadpleeg de kleurentabel van spirituele kaarsen

Wil je met spirituele kaarsen gaan branden, dan ben je helemaal niet zo veel nodig. Zorg dat je kaarsenstandaard hebt en materiaal om de spirituele kaarsen aan te steken en te doven. Vooraf bedenk je wat je wilt bereiken en raadpleeg je de kleurentabel van de spirituele kaarsen. Je voorziet de spirituele kaarsen van olie, olie dat is afgestemd op het doel van de spirituele kaars. Wil je een spirituele kaarsen ontbranden, dan moet je de kaars dus eerst zalven.

Laat de olie op de kaars wel eerst drogen

Zalven doe je als je liefde en geluk wilt aantrekken door je vinger in de olie te dopen en vervolgens een lijn van de bovenkant van de kaars naar het midden te trekken. Dit doe je bij de gehele kaars. Vervolgens laat je de oliën op de kaars eerst drogen en pas dan steek je de kaars aan. Niet eerder, want olie is immers brandbaar. Wil je juist iets afstoten of weg halen met behulp van de spirituele kaarsen, dan trek je juist een lijn van het midden van de kaars van de boven- naar de onderkant van de kaars.

Wissel de kaarsen regelmatig van positie

Is de olie droog, neem dan de spirituele kaarsen in je hand en denk aan het effect dat de kaarsen moeten sorteren en ontbrand je de kaarsen. Dit doe je op een rustige plaats, de kaarsen moeten namelijk ongehinderd en bij voorkeur zonder te doven opgebrand worden. Ontbrand je meer dan een kaars, wissel de kaarsen dan regelmatig van positie. Zoals gesteld staat de kleur van de kaars voor een betekenis. Blauw staat bijvoorbeeld voor vrede, rust en wijsheid, terwijl een bruine kaars staat voor bescherming en het einde van conflicten. En zo hebben alle beschikbare kleuren een specifieke betekenis. Jij kiest die kleur die staat voor wat jij wilt bereiken. Verlang je naar vrede, dan kies je dus voor een blauwe kaars.