Je hebt je ogen laten meten en moet daarom een nieuwe bril kopen. Tijdens het meten en kopen van zo een bril moet je met een heleboel dingen rekening houden. Er zijn heel wat handige punten die voor je op een rij kunnen worden gezet. En natuurlijk word je altijd in de winkel geadviseerd met het beste advies en helpen de opticiens je met de perfecte keuze. Vooral als je een nieuwe bril gaat kiezen zou het heel handig zijn om alvast wat ideeën op te doen, over bijvoorbeeld welk materiaal en welke kleur je wil hebben. Ook als het aankomt op de prijs moet je zelf kijken welk budget het beste bij jou past.

Ogen meten

In de winkel kun je altijd brilmonturen kiezen die je even wilt passen om te kijken hoe het nou precies zit en welke je het fijnst vindt. De opticien kan je ook altijd helpen om een selectie te maken die aan al jouw eisen en wensen voldoet. Wat ook meestal wel wordt aangeraden, is om iemand die je goed kent mee te nemen tijdens het kiezen en kopen van een bril. Zo kan je naar andermans meningen vragen en moet je zelf goed kijken of de bril wel bij de vorm van je gezicht past.

 

Waar moet je op letten?

 

Er zitten tussen je gezicht en de bril drie contactpunten. Daarbij gaat het om de neus, het linkeroor en het rechteroor. Tijdens het bril kopen is het vooral belangrijk om op deze punten te letten en goed te kijken of het allemaal ook wel goed zit. Het is belangrijk dat het oppervlak van de bril zoveel mogelijk contact heeft met de neus. Als dat niet het geval is, kan het gebeuren dat de bril al snel weg kan glijden. Vooral als je van plan bent om een kunststof bril te kopen, moet je daar aandacht aan besteden.

 

De oogmeting

 

Bij het meten van de ogen gaat het om de gezichtssterkte en de oogdruk. Er moet gekeken worden of de ogen van een persoon ook wel gezond zijn. En wordt er natuurlijk gemeten welke sterkte elk oog heeft. Zo wordt ook ieder oog apart gemeten omdat het ook kan verschillen qua sterkte. Als er gekeken wordt of de ogen wel gezond zijn, wordt dat gedaan met een spleetlamp. Dat is een microscoop dat speciaal is gemaakt voor de ogen. Tijdens de oogmeting wordt steeds met een glaasje wat een andere sterkte heeft gekeken of er daardoor goed kan worden gezien.