Kapper

Gemiddeld eens per zes weken bezoekt de gemiddelde Nederlander de kapper. Een bezoek aan de kapper is tegenwoordig vooral een verwenmomentje en al lang geen ‘moetje’ meer. Het is even weg uit de hectiek van alledag. Overigens heb je als kapper tegenwoordig te maken met een moordende concurrentie.

 

Als paddenstoelen uit de grond

In elke stad en dorp schieten de kapsalons als paddenstoelen uit de grond. Dat maakt dat elke kapper vecht voor het bestaan en elke klant koestert. Vandaar ook dat de service die geboden wordt groot is, net als de klantvriendelijkheid. Als klant word je in de kapsalon nog ouderwets in de watten gelegd terwijl de concurrentie gezorgd heeft dat de kapper steeds erg betaalbaar blijft.

 

Wat gebleven is, is de klantenkaart

Was er vroeger nog weleens een strikte scheiding tussen een dames-, mannen en kinderkapper, die scheidslijn is zo goed als verdwenen. De moderne kapper knipt iedereen. Daarbij maakt de kapper voor kinderen nog steeds gebruik van de speciale kinderstoel. Natuurlijk zijn er gedurende de jaren veel zaken veranderd binnen de kapsalon, die ook met de tijd mee is gegaan. Zo wordt er volop gebruik gemaakt van moderne technieken, bijvoorbeeld om te kijken of een bepaald kapsel je zou staan of niet. Behalve de werkzaamheden koop je bij de kapsalon ook de beste producten voor het haar en bovendien werken de meeste kappers nog steeds met een klantenkaart. Een volle kaart is een gratis knipbeurt of een gratis product. Je moet wat doen om de klanten aan je te binden immers.

 

Liefst meerdere opvallende kleuren in het haar

Wat betreft de werkzaamheden neemt behalve knippen kleuren een zeer prominente plaats in. Zeker vrouwen willen tegenwoordig meer dan een kleur in het haar, en het liefst nog opvallende kleuren ook. Daarom is het kleuren van het haar ook een soort van specialiteit geworden van de kappers van nu. Behalve dat worden er nog steeds extensions en highlights aangebracht, kunnen watergolven gezet worden en word je haar gewassen en een verzorgende crème aangebracht.

 

Iedereen gaat tegenwoordig met een glimlach naar de kapper

In de kapsalon kan je haar kan geföhnd worden en in de kapsalon kun je ook een gala kapsel aan laten meten, bijvoorbeeld als je gaat trouwen. Bij de kapper kan tegenwoordig vrijwel alles. Je wordt er als een vorst behandeld en dat voor alleszins aanvaardbare prijzen. Niets voor niets gaat iedereen tegenwoordig graag naar de kapsalon.