osteopaat

Het is inmiddels aangetoond dat veel weefsels in het lichaam normaliter behoorlijk flexibel zijn. Als de flexibiliteit van het weefsel afneemt, dan ontstaan er vaak klachten. Voorheen waren deze klachten vaak moeilijk te verklaren, maar sinds de komst van osteopathie is dit heel anders. Osteopathie is in Nederland overigens nog steeds een alternatieve geneeswijze. Naar verwachting zal het niet lang duren voordat hier verandering in komt. In veel landen, waaronder Frankrijk en Engeland, is osteopathie inmiddels een algemeen geaccepteerde behandelingsmethode. In sommige landen wordt deze behandeling zelfs in het ziekenhuis uitgevoerd. Het mag dus wel duidelijk zijn dat er enorm veel vertrouwen in deze behandeling is.

Hoe werkt osteopathie precies?

Nu je bekend met de theorie achter osteopathie, wil je natuurlijk ook weten hoe het precies werkt. Hoe komt een osteopaat er bijvoorbeeld achter dat het weefsel minder beweeglijk is? Dit gebeurt met behulp van de handen. De osteopaat voelt met zijn handen waar het weefsel niet meer zo flexibel is. De klachten kunnen dan vaak hiervandaan komen. De osteopaat kan de klachten vaak ook behandelen met behulp van zijn handen. Door middel van zachte grepen kan het weefsel langzamerhand weer “losgemaakt” worden. Zodra het weefsel weer flexibeler is verdwijnen de klachten ook vaak weer. Het is meestal wel noodzakelijk om een aantal behandelingen te ondergaan, één behandeling is niet altijd voldoende.

Osteopaat baby: de voordelen

De vraag naar een osteopaat baby is vaak gigantisch onder nieuwe ouders. Een pasgeboren baby kan niet praten en huilt dus als hij of zij iets wil aangeven. Niet altijd is het duidelijk waarom een baby precies huilt. Dit kan een volle luier zijn of een behoefte aan drinken, maar af en toe blijft een baby erg lang aan het huilen. Het is behoorlijk vervelend als jouw baby constant aan het huilen is en jij de oorzaak niet weet. Een osteopaat baby zal hier in veel gevallen wel raad mee weten. Soms is de baby namelijk aan het huilen doordat het lichaam niet overal meer even flexibel is. De osteopaat baby kan dan op zoek gaan naar waar het probleem precies is.

Het is natuurlijk ontzettend fijn als ouder wanneer een osteopaat baby je meer duidelijkheid kan geven. Er zijn verschillende osteopaten in Nederland die dit werk voor je kunnen verrichten. Kies een osteopaat waar jij je goed bij voelt. Deze kan je precies uitleggen hoe de behandeling precies werkt en wanneer er verschil gemerkt kan worden.